Stap-voor-stap declareren:

STAP 1

Verzamel eerst uw nota's en overzichten 

Om te declareren heeft u voor de meeste medicijnen het originele delcaratieoverzicht van uw zorgverzekeraar nodig. Lees hier waar u dat op de website van uw zorgverzekeraar kunt vinden. Voor een aantal medicijnen heeft u (ook) de nota/kwitantie van uw apotheker nodig.

STAP 2

Log in op Mijn TerugBetaalRegeling en selecteer Declaraties

U kunt via uw computer, laptop, smartphone of tablet inloggen op Mijn TerugBetaalRegeling. Nog geen account? maak deze dan snel aan. Na het inloggen kiest u voor de menu-optie 'Nieuwe declaratie indienen'.

STAP 3

Upload uw declaratieoverzicht of nota

Maak een foto met uw smartphone of laadt een scan op van het declaratieoverzicht van de zorgverzekeraar of de nota van de apotheker. Vul vervolgens de gevraagde gegevens in.

STAP 4

Controleer uw declaratie
U bent al bijna klaar. In de laatste stap controleert u goed of u alle gegevens correct heeft ingevoerd. Bekijk ook de foto/scan goed, deze moet duidelijk leesbaar zijn. Iets niet goed gegaan? Gewoon even corrigeren door een stap terug te gaan.

STAP 5

Indiening en Betaling
Zodra u het vinkje heeft gezet en de declaratie ingediend beginnen wij met de controle. Als alles klopt, wordt u vergoeding binnen enkele dagen overgemaakt. Is het bijgevoegde declaratieoverzicht of nota niet correct of slecht leesbaar? Dan keuren wij de declaratie af. We zullen u op de hoogte houden via het Berichtenverkeer in de app.

Help ons uw declaratie snel af te ronden

Wij kunnen alleen declaraties in behandeling nemen waarvan alle informatie goed ingevuld staat. Mist u één van de gevraagde gegevens? Vraag de zorgverzekeraar en/of de apotheker dan om de juiste overzichten/nota’s. 

  • Relatienummer, geboortedatum, naam en adres van de behandelde verzekerde
  • De omschrijving van het medicijn, de uitgiftedatum (ook wel behandeldatum genoemd) en de uitgevende apotheek
  • De door u betaalde Eigen Bijdrage
You are currently offline. Some pages or content may fail to load.