Veelgestelde vragen per onderwerp:

Betalingen

Binnen hoeveel dagen krijg ik het geld overgemaakt?

Wanneer u online declareert krijgt u het geld in de regel binnen vijf werkdagen overgemaakt indien de declaratie juist is ingediend. U kunt de status van uw declaratie volgen bij ‘mijn declaraties’. Per post krijgt u het geld binnen maximaal vijftien werkdagen overgemaakt.

Vergoedingen

Wat is het verschil tussen de Eigen Bijdrage en het Eigen Risico?

Eigen bijdrage en eigen risico zijn verschillende dingen. Het verplichte eigen risico betaalt u eerst zelf per jaar wanneer u zorg nodig heeft. In 2019 is dit de hoogte van het verplichte eigen risico € 385,-. Het eigen risico geldt voor de meeste zorg in het basispakket.

De eigen bijdrage is het deel van de rekening dat u altijd zelf moet betalen. Ook als u uw eigen risico al opgebruikt heeft. De eigen bijdrage kan voor verschillende soorten zorg zijn, bijv. voor medicijnen en kan in hoogte verschillen. U betaalt de eigen bijdrage telkens opnieuw (dus niet eenmalig).

Waarom krijg ik een ander bedrag overgemaakt dan ik heb ingevuld?

U vult zelf het bedrag van de eigen bijdrage in wanneer u declareert. Dit wordt na het indienen gecontroleerd door een medewerker van TBR Nederland. Het is mogelijk dat het bedrag dat u heeft ingevuld wordt aangepast door TBR Nederland. Bijvoorbeeld omdat u het bedrag van het eigen risico heeft ingevuld i.p.v. de eigen bijdrage. Een medewerker van TBR Nederland zal het ingevulde bedrag dan voor u corrigeren.  Bij het overzicht van uw declaraties ziet u bij de goedgekeurde declaraties het definitieve bedrag dat u krijgt overgemaakt. Zolang de declaratie nog in behandeling is, kan het bedrag nog wijzigen.

You are currently offline. Some pages or content may fail to load.